Information inför placering

Alla som blir placerade hos oss på Agustagården har sin egna historia och anledning till att man kommer till oss. Det är något du själv väljer om du vill dela med dig av till de andra placerade.

När man bor på Agustagården finns det mesta utom personliga saker. Man får inte ta med sig möbler, stationär dator, tv eller liknande.

Bra att ha med sig:

Jacka och skor efter årstid

Kläder

Badkläder

Träningskläder

Träningsskor

Inneskor


Ordningsregler – När du placeras får du information om de ordningsregler som gäller alla placerade på ungdomshemmet. Personalen kommer hjälpa dig att komma in i vilka ordningsregler som gäller på ungdomshemmet.

Veckoschema – Vi har ett veckoschema som alla som bor på ungdomshemmet följer. Det visar när man ska gå upp, när man ska äta och vilka aktiviteter vi har under dagarna, osv.

Aktiviteter – Vi gör olika aktiviteter tillsammans. Man kan få önska vad man vill göra och ibland får man följa med på det som personalen bestämt.

Mobil/ dator – Om man har en mobil eller dator så får man ha den på Agustagården. Det är viktigt att kunna hålla kontakt med vänner och familj. Det är också viktigt att man inte utsätter sig för risker eller har svårt att komma in i rutiner. Om det visar sig att det skapar problem med mobil/dator så får vi prata om det och komma fram till en bra lösning. 


Om du/ni har några frågor är det bara att ringa till oss, vi svarar vardagar mellan kl. 08.00 - 20.00.

0730–662696 eller 0737-533739